Home » ATP » Derde editie European Open trekt volop de Belgische kaart

Derde editie European Open trekt volop de Belgische kaart

Derde editie European Open trekt volop de Belgische kaart

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

In het Felix Pakhuis in Antwerpen werd de derde editie van de European Open voorgesteld. Het toernooi pakt uit met een nieuwe toernooileiding, en ook de Belgische nummer één David Goffin (ATP-10) zal dit jaar opnieuw een gooi doen naar de titel.

Van 14 tot 21 oktober vindt de European Open plaats in de Lotto Arena. Het toernooi wil de komende maanden volop inzetten op een betere naamsbekendheid in België. Zo komt er een roadshow met promotiebezoeken aan maar liefst 200 clubs. Ook komen er een zo’n twintig European Open Club Days met clinics met ambassadrice Sabine Appelmans en Dick Norman. Het toernooi wil zo nog bekender worden in België.

Kansen voor nationale topspelers

Nationale topspelers maken bovendien ook kans om op de tabellen van de European Open te verschijnen. De winnaar van de Belgian Circuit Masters mag deelnemen aan het prekwalificatietoernooi op 12 oktober. In dit toernooi kan hij zich meten met de twee beste Belgische ATP-spelers, die niet geselecteerd zijn voor de hoofdtabel of de kwalificaties, en een andere Belgische speler die een wildcard krijgt van de organisatie. Kersvers toernooidirecteur Norman verduidelijkt: “De European Open is het enige ATP-event van België en we willen het tennis in België terug op de kaart zetten. Naast de clubs werken we ook samen met de federaties om Belgisch talent eens kans te geven om zich te meten met toppers en om zich te tonen aan het Belgische publiek”.

Voor de fans wordt het dit jaar de enige kans om publiekslieveling Goffin in eigen land aan het werk te zien. De sportman van het jaar wil eindelijk eens het toernooi winnen voor eigen publiek. Later maakt de organisatie ook nog de namen van enkele toppers en beloftevolle NextGen-spelers bekend.

Dick Norman en Ilse Van Parys - © Imagellan
Dick Norman en Ilse Van Parys – © Imagellan
Entertainment op én naast het veld

Naast tennis komt er ook meer entertainment voor de fans. Ilse Van Parys, de echtgenote van Norman, gaat aan de slag als Event Manager. Op maandag is er een Senior Day, op woensdag de traditionele Kids Day, op donderdag een Ladies Day en op vrijdag een knallende party. Ook voor de vips zijn er Star Nights met live optredens. De ticketprijzen zijn dit jaar ook verlaagd en attractiever dan ooit. Je kan tevens een ticket kopen voor de hele week of een Weekend Pack aanschaffen.

[alert type=”info” title=”Ticketinfo European Open”]
Tickets zijn beschikbaar vanaf dinsdag 15 mei. Meer info op http://europeanopenatp250.com
[/alert]

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws