Home » ATP » Derde reekshoofd onderuit tegen nummer 105 in Madrid

Derde reekshoofd onderuit tegen nummer 105 in Madrid

Derde reekshoofd onderuit tegen nummer 105 in Madrid

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Het seizoen van Casper Ruud (ATP-4) loopt niet vlot tot nu toe en ook op de de Mutua Madrid Open (Madrid, ATP 1000) kan de Noor het tij niet keren. Ruud verloor van kwalificatiespeler Matteo Arnaldi (ATP-105).

De Noor Ruud, vorig jaar finalist op Roland Garros, was als derde reekshoofd een van de outsiders voor de titel in Madrid. Na zijn partij in de tweede ronde moest hij evenwel meteen zijn koffers pakken.

De 22-jarige Italiaan Arnaldi die uit de kwalificaties komt, stuntte met 6-3 en 6-4 tegen de Noorse nummer vier. Dit is een nieuwe opdoffer voor Ruud die tot nu toe nog niet veel scoorde in 2023.

Ruud ging al in de tweede ronde onderuit op de Australian Open en strandde in Indian Wells en Miami telkens in de derde ronde. Hij begon zijn gravelseizoen goed met een titel in Estoril maar daarna was de derde ronde zijn eindhalte in zowel Monte Carlo als Barcelona. Geen ideale voorbereiding voor Ruud op Roland Garros waar hij als finalist in 2022 veel punten moet verdedigen.

Voor de 22-jarige Arnaldi is de zege een mooie opsteker. De Italiaan startte het seizoen met twee Challengertitels en is dankzij zijn stunt tegen Ruud op weg naar de top honderd. In de derde ronde in Madrid volgt een duel met thuisspeler Jaume Munar (ATP-88).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws