Home » Geen categorie » Desein al meteen out in Mouilleron Le Captif

Desein al meteen out in Mouilleron Le Captif

Desein al meteen out in Mouilleron Le Captif

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Niels Desein heeft zijn halve finale van vorige week niet kunnen herhalen op het Challengertoernooi van Mouilleron Le Captif (€ 64 000 +H). In de eerste ronde verloor hij van een Fransman in drie sets. In het dubbelspel gaat hij wel een ronde verder.

Na zijn knappe prestatie in Eckental waren de verwachtingen deze week hoog gespannen voor Niels Desein (ATP-208). Tegen thuisspeler Tristan Lamasine (ATP-237) worstelde Desein de hele wedstrijd met zijn tegenstander én met zichzelf. In de eerste set kon de Belg zijn niveau van de afgelopen week niet doortrekken. Met 3-6 moest hij de manche aan zijn tegenstander laten en was hij dus op achtervolgen aangewezen.

In de tweede set liep het wat vlotter voor Desein. Hij moest nog wel drie breakpunten wegwerken, maar daarna was de set voor hem. Door zelf een break te verzilveren verzekerde hij zich van een derde set: 6-3. In die derde set ging het lange tijd gelijk op. Bij 5-5 leek er een tiebreak aan te pas te gaan komen, maar met een late eindspurt zorgde Lamasine alsnog voor het verschil. Hij ging door de opslag van Niels Desein en daarmee moest de Belg zijn dromen op een nieuwe knalprestatie opbergen: 5-7.

In het dubbelspel lijkt Niels Desein echter zijn bloedbroeder gevonden te hebben. Nadat hij vorige week nog het toernooi van Eckental op zijn naam schreef aan de zijde van Ruben Bemelmans, wonnen ze nu ook in Frankrijk hun eerste ronde. Ze kenden geen enkel probleem tegen het Frans-Italiaans duo Charroin-Ghedin en met 6-1 en 6-3 pakten ze het kwartfinale-ticket.

 

 

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws