Home » Geen categorie » Desein dubbelt zich naar Zwitserse finale

Desein dubbelt zich naar Zwitserse finale

Desein dubbelt zich naar Zwitserse finale

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Niels Desein (ATP D-412) doet het meer dan behoorlijk op het ITF-toernooi van Oberentfelden (Zwitserland, $ 25 000). Samen met zijn Russische partner staat hij in de finale van het dubbelspel.

Op het Zwitserse tapijt kende onze 28-jarige landgenoot in het enkelspel niet al te veel succes. Hij wandelde zonder problemen door de eerste ronde, maar vervolgens leek zijn motor te sputteren. De Wit-Russische Ilya Ivashka (ATP-371) bleek net iets te sterk Het enkeltoernooi van Desein eindigde dus in de tweede ronde. 

Aan de zijde van Denis Matsukevitch (ATP D-470) gaat het Desein duidelijk meer voor de wind. De eerste ronde vormde wederom geen probleem voor Desein en zijn Russische kompaan. In de kwartfinale tegen Daniil Medvedev (ATP D-364) en Johan Sebastien Tatlot (ATP D-1273) kende het duo meer moeilijkheden. Ze wonnen uiteindelijk de supertie-break met 10-1.

In de halve finale stonden Desein en Matsukevitch tegenover de tweede reekshoofden, Uladzimir Ignatik (ATP D-316) en Adrian Sikora (ATP D-443). De eerste set ging gelijk op, een tie break besliste dat Desein en co met enige voorsprong aan de tweede manche mochten beginnen. Daarin loopt het vlotter, met 6-3 plaatst het Belgisch-Russische paar zich voor de finale. Sebastien Boltz (ATP D-800) en Grégoire Jacq (ATP D-447) wachten hen daar alvast op.

 

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws