Home » Geen categorie » Desein dubbelt zich naar Zwitserse finale

Desein dubbelt zich naar Zwitserse finale

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Niels Desein (ATP D-412) doet het meer dan behoorlijk op het ITF-toernooi van Oberentfelden (Zwitserland, $ 25 000). Samen met zijn Russische partner staat hij in de finale van het dubbelspel.

Op het Zwitserse tapijt kende onze 28-jarige landgenoot in het enkelspel niet al te veel succes. Hij wandelde zonder problemen door de eerste ronde, maar vervolgens leek zijn motor te sputteren. De Wit-Russische Ilya Ivashka (ATP-371) bleek net iets te sterk Het enkeltoernooi van Desein eindigde dus in de tweede ronde. 

Aan de zijde van Denis Matsukevitch (ATP D-470) gaat het Desein duidelijk meer voor de wind. De eerste ronde vormde wederom geen probleem voor Desein en zijn Russische kompaan. In de kwartfinale tegen Daniil Medvedev (ATP D-364) en Johan Sebastien Tatlot (ATP D-1273) kende het duo meer moeilijkheden. Ze wonnen uiteindelijk de supertie-break met 10-1.

In de halve finale stonden Desein en Matsukevitch tegenover de tweede reekshoofden, Uladzimir Ignatik (ATP D-316) en Adrian Sikora (ATP D-443). De eerste set ging gelijk op, een tie break besliste dat Desein en co met enige voorsprong aan de tweede manche mochten beginnen. Daarin loopt het vlotter, met 6-3 plaatst het Belgisch-Russische paar zich voor de finale. Sebastien Boltz (ATP D-800) en Grégoire Jacq (ATP D-447) wachten hen daar alvast op.

 

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

MEER NIEUWS