Home » Geen categorie » Desein en Authom naar kwartfinale in Anjou

Desein en Authom naar kwartfinale in Anjou

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op het Futurestoernooi van Anjou (Frankrijk, $ 25 000) hebben Niels Desein (ATP-357) en Maxime Authom (ATP-435) zich verzekerd van een plaats bij de laatste acht. Beiden wonnen hun wedstrijd in de tweede ronde in twee sets.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Met de eerdere uitschakeling van vier andere landgenoten waren Desein (foto) en Authom de laatste twee Belgische spelers overgebleven in het enkeltoernooi in het Franse Anjou. Desein, het achtste reekshoofd, moest het in de tweede ronde opnemen tegen de Chinees Zhizhen Zhang (ATP-421). Onze 28-jarige landgenoot brak zowel in de eerste als in de tweede set twee maal door de service van de Chinees, terwijl Desein zelf slechts een keer zijn opslag moest inleveren. Na 1 uur en 10 minuten stonden de 6-3 6-3 eindcijfers dan ook op het bord voor Desein.

Authom stond in zijn tweede ronde tegenover de Franse qualifier Thibault Venturino (ATP-934), die in de eerste ronde nog Yannik Reuter (ATP-298) verraste. Authom liet het niet zo ver komen en behaalde een eenvoudige overwinning met 6-3 en 6-0.

Later op de dag kwamen beide Belgen nog tegen elkaar in actie in de halve finales van het dubbelspel. Authom (ATP D-620), spelend samen met de Fransman Jonathan Eysseric (ATP D-194), haalde het hierin van Desein (ATP D-440), die aantrad samen met onze landgenoot Julien Cagnina (ATP D-787): 6-1 en 6-4.

koen

koen

MEER NIEUWS