Home » Geen categorie » Desein en Bemelmans naar tweede ronde in Glasgow

Desein en Bemelmans naar tweede ronde in Glasgow

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Niels Desein (ATP-195) en Ruben Bemelmans (ATP-164) hebben de tweede ronde bereikt op het Challengertoernooi van Glasgow (Groot-Brittannië, € 42 500). Desein haalde het vlot in twee sets, Bemelmans won na een spannende driesetter.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Desein (foto) nam het op tegen de het zevende reekshoofd Tim Puetz (ATP-163) uit Duitsland. Met 6-3 en 6-2 haalde de 27-jarige Belg vlot de overwinning binnen. Zijn volgende tegenstander is de 20-jarige Serviër Pedja Krstin (ATP-246). Het wordt de eerste ontmoeting tussen beide spelers.

Bemelmans is als derde geplaatst op het Britse indoortoernooi. Hij speelde zijn eerste ronde tegen Adam Pavlasek (ATP-229) uit Tsjechië. Het was de Tsjech die al snel de leiding nam en de eerste set binnenhaalde met 6-3.  De Limburger kwam beter in de wedstrijd en won de tweede set met 6-3. In de beslissende derde set was het Pavlasek die de beste start nam en uitliep tot 5-2. Bemelmans won vijf spelletjes op rij en zegevierde met 7-5 in de derde set.

In de volgende ronde neemt Bemelmans het op tegen de winnaar van het duel tussen de Fransman Jonathan Eysseric (ATP- 269) en de Spanjaard Enrique Lopez-Perez (ATP-210). De Belg speelde nooit eerder tegen één van deze mannen.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS