Home » Grand Slam » Australian Open » Desein en Coppejans sneuvelen tegen reekshoofd in Doha

Desein en Coppejans sneuvelen tegen reekshoofd in Doha

Desein en Coppejans sneuvelen tegen reekshoofd in Doha

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Niels Desein en Kimmer Coppejans hebben zich niet kunnen plaatsen voor de laatste kwalificatieronde van het prestigieuze toernooi van Doha, de Qatar ExxonMobile Open (ATP 250; $ 1 221 320). Beide spelers moesten de duimen leggen voor een reekshoofd.

Het jaar was nochtans goed begonnen voor Niels Desein (ATP-204) en Kimmer Coppejans (ATP-180). Met elk een degelijke overwinning in de eerste kwalificatieronde, was het vertrouwen gegroeid. In de tweede ronde wachtte hen echter met respectievelijk het achtste en zesde reekshoofd een moeilijkere opdracht.

De Amerikaanse Rajeev Ram (ATP-139) stond op het menu voor Desein (foto). Met bijna 70 plaatsen verschil op de ranglijsten, leek het een bijzonder moeilijke opdracht te gaan worden voor de Belg. Toch liet de 27-jarige Gentenaar zich niet zomaar doen. In de eerste set kon hij na een wisselende set en drie breaks voor beide spelers net niet tot het einde meegaan. Met 5-7 pakte Ram die set. Ook in de tweede set bleef het heel spannend. Niels Desein kwam een paar keer onder druk te staan, maar wist zich er keer op keer onderuit te wurmen. In de tiebreak was het echter over en uit voor Desein. Met 3-7 moest hij de duimen leggen voor zijn tegenstander.

Ook voor Kimmer Coppejans zit het toernooi er op. Tegen de Duitser Michael Berrer (ATP-128) beleefde het jonge Belgische talent een moeilijke partij. Na een dramatische wedstrijdstart, waarbij hij meteen twee keer zijn opslag moest inleveren, kwam hij nooit echt meer terug in de eerste set: 2-6. Ook in de tweede set bleef Berrer de touwtjes stevig in handen houden. Hoewel Coppejans zijn best deed om oplossingen te zoeken, was de opslag van zijn tegenstander onstuitbaar. Een nieuwe break in het begin van de tweede set was dan ook dodelijk: 4-6.

Zowel Desein als Coppejans reizen nu verder naar Australië waar over een kleine tien dagen de kwalificaties van de Australian Open op het programma staan.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws