Home » Grand Slam » US Open » Desein en Darcis vervoegen Goffin op hoofdtabel US Open

Desein en Darcis vervoegen Goffin op hoofdtabel US Open

Desein en Darcis vervoegen Goffin op hoofdtabel US Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Niels Desein (ATP-231) en Steve Darcis (ATP-365) hebben zich knap geplaatst voor de hoofdtabel van de US Open, het vierde en laatste grandslamtoernooi van het seizoen. Wie hun tegenstanders daarin zullen zijn, wordt later bepaald.

Voor Steve Darcis is de kwalificatie voor de hoofdtabel een opsteker. Na een jaar dat vooral getekend werd door blessureleed, kan hij zijn uitzonderlijke talent toch nog tentoon spreiden op het allerhoogste niveau. Teruggezakt tot plaats 365 op de wereldranglijst en met weinig matchritme tegen de echte grote vissen van het circuit, leken zijn kansen niet al te groot om het tot de hoofdtabel te schoppen. Echter, na twee degelijke matchen vond The Shark zich terug op amper een overwinning van de hoofdtabel. In de partij om het felbegeerde ticket nam Darcis het op tegen Emilio Gomez (ATP-365).

Die Gomez was echter niet in zijn gewone doen, maar Darcis liet zich niet afleiden. Na amper 23 minuten stond de 6-1 setstand al op het bord. Ook in de tweede set nam Darcis al snel de koppositie. Met een snelle break kwam hij 2-0 voor. Uiteindelijk zag Gomez de nutteloosheid van zijn operatie in en gooide hij de handdoek in de ring.

Ook Niels Desein beleeft een sprookje in New York. Desein, 27 jaar oud, is zonder twijfel het minst gekende Belgische tennistalent. Hoewel hij op dit moment de derde beste Belg op de rankings is, wordt hij toch vaak vergeten. Op zijn 27 zorgde hij echter voor een knaller van formaat. Door zich in de laatste kwalificatieronde te ontdoen van Oscar Hernandez (ATP-1 536), verzekerde hij zich voor de eerste keer in zijn carrière van een plaatsje op de hoofdtabel van een Grand Slam. Hernandez, die in 2007 zijn pensioen aankondigde, is aan een comeback bezig nadat hij in 2007 nog in de top 50 van het mannentennis stond. Desein had het een set lang moeilijk met de Spanjaard, maar nadat hij de eerste set won met 7-4 in de tiebreak, volgde de tweede manche een stuk makkelijker. Met een break voorsprong kon de Belg na iets mer dan anderhalf uur juichen: 6-3.

Wie de tegenstanders van Niels Desein en Steve Darcis zullen worden op de hoofdtabel is nog even afwachten. Kohlschreiber (ATP-25), Raonic (ATP-6) en Simon (ATP-30) zijn enkele mogelijkheden. Maar ook David Goffin (ATP-62) is nog een kanshebber.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws