Home » Geen categorie » Desein geklopt in kwartfinale van Jablonec

Desein geklopt in kwartfinale van Jablonec

Desein geklopt in kwartfinale van Jablonec

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Niels Desein (ATP-267) is in de kwartfinale van het  ITF-toernooi van Jablonec in Tsjechië ($ 15 000, tapijt, indoor) gestrand. Hij maakte het zijn Tsjechische tegenstander knap lastig maar moest uiteindelijk in twee sets zijn meerdere erkennen in Matej Vocel (ATP-1576).  

De Oost-Vlaamse Desein was het derde reekshoofd en toonde zich die naam meer dan waardig. In de eerste ronde ging hij vlot voorbij thuis- en wildcardspeler Filip Duda (NR). Ook in de tweede ronde kwam Desein tegenover een Tsjech te staan. Met de 19-jarige Zdenek Kolar (ATP-646) kende Desein wat meer problemen. Onze landgenoot had drie felbevochten sets nodig om afstand te nemen van Kolar. Met 3-6, 6-3 en 7-5 trok Desein uiteindelijk gelukkig aan het langste eind.

In de kwartfinale kwam Desein oog in oog met Matej Vocel te staan. De Tsjech kende een gelijkaardig parcours als Desein. Zijn eerste ronde won hij vlotjes, in de tweede moest hij in drie sets knokken voor de overwinning. De twee leken dus aan elkaar gewaagd en dat bewezen ze ook in hun ontmoeting. Tot 5-5 gaat het gelijk op, tot de Tsjech een versnelling hoger schakelt en met 7-5 de eerste set op zijn naam schrijft. Set 2 kent een vergelijkbaar verloop. Met tweemaal 7-5 is het Vocel die zich plaatst voor de halve finale. Daarin neemt hij het op tegen zijn landgenoot, Jan Mertl (ATP-258).

 

 

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws