Home » Geen categorie » Desein meteen onderuit in Bordeaux

Desein meteen onderuit in Bordeaux

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Niels Desein (ATP-163) is uitgeschakeld in de eerste ronde van het Challengertoernooi van Bordeaux (€ 85.000+H). Hij verloor in drie sets van de Fransman Paul-Henri Mathieu (ATP-125).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Het was pas de tweede ontmoeting tussen Desein en de 33-jarige Mathieu. In 2013 moest de Belg zich eveneens in drie sets gewonnen geven.

Het was de Fransman die in de eerste set de leiding nam en 2-0 voor kwam te staan. Vervolgens was het aan Desein, hij won vier spelletjes op rij en leidde met 4-2. Mathieu knokte terug en kreeg bij 5-4 drie setballen op een rij. De Belg kon ze allemaal wegwerken en uiteindelijk moest een tiebreak voor de beslissing zorgen. Hierin was de Fransman de betere en haalde het met 7-4. In de tweede set nam Desein de leiding en gaf deze niet meer uit handen (6-3). In de derde set kwam de thuisspeler niet meer in problemen en won met 6-3.

Desein (ATP D-315) is ook actief in het dubbelspel. Hij speelt aan de zijde van Kimmer Coppejans (ATP D-1272). Ze plaatsten zich voor de kwartfinale na winst op het Amerikaans-Australische duo Butorac (ATP D-39) en Kokkinakis (ATP D-223). In de kwartfinale nemen ze het op tegen de eerste reekshoofden, het Franse duo Herbert (ATP D-33) en Mahut (ATP D-23).

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS