Home » Geen categorie » Desein meteen onderuit in Bordeaux

Desein meteen onderuit in Bordeaux

Desein meteen onderuit in Bordeaux

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Niels Desein (ATP-163) is uitgeschakeld in de eerste ronde van het Challengertoernooi van Bordeaux (€ 85.000+H). Hij verloor in drie sets van de Fransman Paul-Henri Mathieu (ATP-125).

Het was pas de tweede ontmoeting tussen Desein en de 33-jarige Mathieu. In 2013 moest de Belg zich eveneens in drie sets gewonnen geven.

Het was de Fransman die in de eerste set de leiding nam en 2-0 voor kwam te staan. Vervolgens was het aan Desein, hij won vier spelletjes op rij en leidde met 4-2. Mathieu knokte terug en kreeg bij 5-4 drie setballen op een rij. De Belg kon ze allemaal wegwerken en uiteindelijk moest een tiebreak voor de beslissing zorgen. Hierin was de Fransman de betere en haalde het met 7-4. In de tweede set nam Desein de leiding en gaf deze niet meer uit handen (6-3). In de derde set kwam de thuisspeler niet meer in problemen en won met 6-3.

Desein (ATP D-315) is ook actief in het dubbelspel. Hij speelt aan de zijde van Kimmer Coppejans (ATP D-1272). Ze plaatsten zich voor de kwartfinale na winst op het Amerikaans-Australische duo Butorac (ATP D-39) en Kokkinakis (ATP D-223). In de kwartfinale nemen ze het op tegen de eerste reekshoofden, het Franse duo Herbert (ATP D-33) en Mahut (ATP D-23).

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws