Home » Geen categorie » Desein naar halve finale in Saint-Dizier, exit Geens en Salman

Desein naar halve finale in Saint-Dizier, exit Geens en Salman

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Niels Desein (ATP-238) heeft zich bij de laatste vier geschaard op het Futurestoernooi van Saint-Dizier ($ 15.000). Clément Geens (ATP-411) en Omar Salman (ATP-639) konden zich niet plaatsen voor de halve finale.

Desein is het eerste reekshoofd in Saint-Dizier en maakt zijn favorietenrol waar. In de kwartfinale had hij geen problemen met het vijfde reekshoofd, de Noor Viktor Durasovic (ATP-502). De 28-jarige Belg snelde naar de zege met 6-3 en 6-0. In de halve finale treft hij het Ierse zevende reekshoofd Sam Barry (ATP-484). Barry was te sterk voor onze 19-jarige landgenoot Salman. Salman speelde een sterke match maar moest uiteindelijk met 7-6,3-6,7-6 het onderspit delven.

Geens , een ander jong Belgisch talent van 19 jaar, was het vierde reekshoofd in Saint-Dizier. Hij begon sterk aan het toernooi en ging vlot naar de kwartfinale. Bij de laatste acht was Geens echter niet opgewassen tegen de Amerikaan Peter Kobelt (ATP-480), het achtste reekshoofd. Geens ging met 7-5 en 6-3 onderuit. In het dubbelspel zijn er geen Belgen meer actief. Desein (ATP D-273) werd samen met de Canadees Filip Peliwo (ATP D-708) in de halve finale uitgeschakeld door de Nederlanders Arends en Lootsma.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS