Home » Geen categorie » Desein naar hoofdtabel in Shenzhen, Coppejans gestopt door regen

Desein naar hoofdtabel in Shenzhen, Coppejans gestopt door regen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Niels Desein (ATP-368) heeft zich geplaatst voor de hoofdtabel van het Challengertoernooi Shenzhen (China, $ 75 000), hij overleefde drie kwalificatierondes. De wedstrijd van Kimmer Coppejans (ATP-148) werd in de eerste ronde stilgelegd door de regen.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Desein bereikte vlot de beslissende kwalificatieronde en moest het daarin opnemen tegen topreekshoofd Marius Copil (ATP-199). De Roemeen startte sterk en won de eerste set met 2-6.

In de tweede set waren beide spelers aan elkaar gewaagd, het kwam tot een tiebreak en daarin trok Desein nipt met 7-6(5) aan het langste eind. Ook in set drie viel de beslissing pas op het eind, met 7-5 verzekerde Desein zich van een plaatsje op de hoofdtabel. Daar moet onze landgenoot het opnemen tegen de Duitser Nils Langer (ATP-188).

Zevende reekshoofd Coppejans moest aan de bak tegen de Japanner Hiroki Moriya (ATP-190). Hij keek tegen een 1-5 achterstand aan, toen de partij onderbroken werd door de regen. Er wordt dinsdag verdergespeeld.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

Zizou Bergs - © Facebook (Kazakhstan Tennis Federation)

Bergs triomfeert in Almaty

Zizou Bergs (ATP-259) heeft zijn derde titel van het jaar beet. In de finale van het challengertoernooi van Almaty (Kazachtstan, CH 80) was hij te sterk voor een thuisspeler.

LEES MEER