Home » Geen categorie » Desein naar kwartfinales in Frankrijk

Desein naar kwartfinales in Frankrijk

Desein naar kwartfinales in Frankrijk

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Niels Desein (ATP-230) heeft zich in Frankrijk geplaatst voor de kwartfinales van het ITF-toernooi van Montauban ($ 15 000). Hij had daar wel twee driesetters voor nodig. 

Op het Franse gravel werd Desein aangeduid als tweede reekshoofd. Toch had hij het in zijn eerste ronde tegen de Fransman Fabien Reboul (ATP-1 154) knap lastig. Doordat het Franse gravel, na het gras van Wimbledon en hardcourt in Spanje, al de derde ondergrond was op evenveel weken tijd, had hij nog wat aanpassingstijd nodig. Reboul profiteerde daarvan om de eerste set in de tiebreak te pakken: 5-7. In de twee volgende sets zette Desein dat echter volledig recht: 6-2 en 6-2.

In de tweede ronde tegen opnieuw een Fransman, Maxime Hamou (ATP-790), begon Desein deze keer wel goed aan de partij: 6-2. In de tweede set moest de Belg echter een late break weggeven en zag die daardoor door zijn vingers glippen: 5-7. In de derde en beslissende set was het echter opnieuw Niels Desein die de lakens uitdeelde. Met 6-1 boekte hij zijn kwartfinaleticket.

In die kwartfinale neemt hij het zaterdag op tegen vijfde reekshoofd, en wederom een Fransman, Tristan Lamasine (ATP-376). Mocht Desein ook deze wedstrijd tot een goed einde brengen, dan wacht dezelfde dag nog de halve finale tegen de vierde Fransman op rij: Constant Lestienne (ATP-493).

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws