Home » Geen categorie » Desein naar tweede ronde in Cherbourg

Desein naar tweede ronde in Cherbourg

Desein naar tweede ronde in Cherbourg

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Niels Desein (ATP-156) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het Challengertoernooi van Cherbourg (Frankrijk, € 42 500 +H). Hij haalde het in drie sets van de Italiaan Federico Gaio (ATP-311).

Desein is het achtste reekshoofd in Cherbourg, maar had toch enige moeite met de Italiaanse kwalificatiespeler. De eerste set ging vlot met 6-2 naar de Belg. Ook in set twee kwam onze landgenoot al snel op voorsprong, maar de Italiaan vocht terug en haalde de tweede set binnen met 6-3. De derde set ging uiteindelijk met 6-2 naar Desein.

In de tweede ronde zal Desein het nu opnemen tegen de 30-jarige Konstantin Kravchuk (ATP-192) uit Rusland. Het wordt de derde ontmoeting tussen de Belg en de Rus. Op het Challengertoernooi van Johannesburg in 2010 won de Belg na een driesetter. In 2012 was het Kravchuk die in zijn thuisland kon juichen na een spannende driesetter.

Maxime Authom (ATP-196) plaatste zich reeds voor de tweede ronde na winst op de Slovaak Jozef Kovalik (ATP-197). Morgen komt Steve Darcis (ATP-105) als tweede reekshoofd in actie tegen de Tsjech Jan Mertl (ATP-218).

Desein (ATPD-386) neemt ook deel aan het dubbeltoernooi, hij speelt aan de zijde van Authom (ATPD-417). Ze spelen in de eerste ronde tegen de vierde reekshoofden, de Britse broers Ken en Neal Skupski (ATPD-110).

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws