Home » Geen categorie » Desein niet opgewassen tegen tweede reekshoofd in Orléans

Desein niet opgewassen tegen tweede reekshoofd in Orléans

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Niels Desein (ATP-209) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde op het ATP-Challengertoernooi van Orléans in Frankrijk (Hardcourt, € 106 500). Hij kon niet stunten tegen tweede reekshoofd Jerzy Janowicz (ATP-68).

Niels Desein had het niet getroffen met de loting in het Franse Orléans. In de eerste ronde moest hij aan de bak tegen de 24-jarige Pool Janowicz. De Pool staat nipt in de top 70 en is het tweede reekshoofd op het hardcourttoernooi.

In de eerste set hield Desein echter tot 4-4 gelijke tred met Janowicz. Toen schakelde de Pool een versnelling hoger en pakte hij de setwinst met 6-4. In de tweede set draaide Deseins opslag niet goed met een eerste opslagpercentage van amper 44 procent. Janowicz ging twee keer door de opslag van onze landgenoot en maakte de match met 6-3 af. Zo moet Desein opnieuw zijn koffers pakken na de eerste ronde van een Challenger. Begin maart bereikte hij nog zijn hoogste ranking op nummer 154 maar daarna geraakte hij op het Challengercircuit niet meer verder dan de tweede ronde en zakte hij weg uit de top 200. Eerder werd ook al Yannick Mertens (ATP-180) in de eerste ronde in Orléans uitgeschakeld.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS

Elise Mertens - © Jimmie48 Tennis Photography

Mertens naar kwartfinale Rome

Elise Mertens (WTA-20) blijft sterk bezig op het WTA-toernooi van Rome (Italië, Premier). Ze plaatste zich voor de kwartfinale na een zege tegen Danka Kovinic (WTA-86).

LEES MEER