Home » Geen categorie » Desein onderuit in eerste ronde

Desein onderuit in eerste ronde

Niels Desein is er niet in geslaagd om de tweede ronde van de challenger in Saint Brieuc in Frankrijk te bereiken. In de eerste ronde moest hij de duimen leggen voor Dustin Brown, het vijfde reekshoofd. Ook in het dubbelspel knikkerde diezelfde Brown de Belg eruit.

Niels Desein (ATP-225) had het op de Open Harmonie Mutuelle (€ 30 000 +H) niet getroffen met de loting. In de eerste ronde moest hij namelijk al de baan op tegen het vijfde reekshoofd, Dustin Brown (ATP-177). De Duitser van Jamaicaanse afkomst stond begin 2011 op de 89ste plaats, maar is op het circuit vooral bekend om zijn reggae-uiterlijk en zijn atypische speelstijl. Met het ene dropshot na het andere probeert hij zijn tegenstander uit evenwicht te brengen en zo aan het commando te blijven.

En dat was ook de strategie tegen Niels Desein, een strategie die in de eerste set werkte: 4-6. De tweede set had een soortgelijk verloop. Ook nu vielen er drie breaks te noteren, maar de uiteindelijke winnaar was anders: 6-4. Een derde set moest dus beslissen wie er naar de tweede ronde mocht. Dit keer was er slechts één break en die schreef Brown op zijn naam. Na bijna twee uur wedstrijd kon de Duitser dan ook juichen: 4-6, 6-4 en 4-6. Na een match die beide kanten op kon, was Niels Desein logischerwijs dan ook lichtjes ontgoocheld:

“Heb mijn eerste ronde tegen Brown verloren met 4-6, 6-4 en 4-6. Ik had kansen, maar ik heb ze niet benut. Vandaag dubbelspel!”

Dustin Brown was daarentegen eerder opgelucht:

“Blij dat ik deze overwinning er vandaag in een hele spannende wedstrijd heb kunnen uitslepen tegen Desein… De statistieken waren erg gelijkend… Het voelt goed om deze te winnen 6-4 4-6 6-4!!!”

Maar Niels Desein en Dustin Brown waren nog niet van elkaar verlost. In de tweede ronde van het dubbelspel stonden ze namelijk met hun respectievelijke partners, de Nederlander Sander Groen en de Australiër Rameez Junaid, opnieuw tegenover elkaar. Daar werd een spannende eerste set beslist in een tiebreak waarin Desein en Groen net een tikkeltje beter waren: 7-5. Brown en Junaid, de eerste reekshoofden, lieten het daar echter niet bij en wonnen de tweede set met een break voorsprong: 3-6. En dus werd de match beslist in de supertiebreak. Beide teams hadden daarin uitzicht op de overwinning, maar uiteindelijk waren het toch de eerste reekshoofden die henzelf tot winnaars kroonden: 9-11.