Home » Geen categorie » Desein op dreef in Frankrijk

Desein op dreef in Frankrijk

Niels Desein is goed op dreef in Frankrijk. In het enkelspel bereikte de Belg al de halve finales en in het dubbelspel staat hij zelfs al in de finale.

Niels Desein (ATP-221), het tweede reekshoofd, voelt zich duidelijk in zijn sas op het gravel van Angers. Op de Open Espace Anjou lijkt hij namelijk onklopbaar. Hij had het in de kwartfinales van het enkelspel niet al te makkelijk, maar uiteindelijk wist hij de Fransman Romain Jouan (ATP-342) toch af te houden.

Nadat Desein de eerste set won in de tiebreak (7-3), moest hij de tweede set aan Joan laten: 4-6. In de derde en beslissende set stak Niels Desein echter nog een tandje bij. De Franse tegenstander kon niet meer bijbenen en zag zijn kansen op een halve finale smelten als sneeuw voor de zon. Desein gunde Jouan nog exact één game, en toen maakte hij het af: 6-1. Natuurlijk was Desein na de wedstrijd blij met zijn overwinning:

In de halve finale moet Niels Desein het gravel op tegen de 17-jarige revelatie van het toernooi, kwalificatiespeler Enzo Py (ATP-1323). In het dubbelspel staat Desein echter al een stap verder. Daar heeft hij zijn plaats in de finale namelijk al afgedwongen met de hulp van de Duitser Tim Puetz. Als derde reekshoofden rekenden ze in de halve finale af met het duo Basic-Ciric, de eerste reekshoofden. De Belgisch-Duitse tandem kwam nooit echt in de problemen en kon na een 6-3 6-3-overwinning juichen. In de finale – die vrijdagavond gespeeld wordt – nemen Desein en Puetz het op tegen de vierde reekshoofde, de Serviërs Bjelica en Zekic.