Home » Geen categorie » Desein overleeft matchpunt en schrijft titel Challenger Glasgow op zijn naam

Desein overleeft matchpunt en schrijft titel Challenger Glasgow op zijn naam

Desein overleeft matchpunt en schrijft titel Challenger Glasgow op zijn naam

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Niels Desein (ATP-195) heeft de titel van het Challengertoernooi van Glasgow, The Scottish Championships (€ 42 500), op zijn naam gezet. Tegen landgenoot Ruben Bemelmans (ATP-164) bleef het wel drie sets lang knokken.

Bemelmans leek in het begin van de partij de teugels al relatief snel in handen te nemen. Bij 2-3 brak hij namelijk door de opslag van Desein en liep hij uit naar 2-5. Een game later krijgt hij meteen een setpunt, maar met een ace werkte Desein dat weg. Bemel was wat van zijn melk en even later stond het zowaar terug 5-5. Beide spelers hielden daarna het been stijf en dus kwam de beslissing in de tiebreak. Met 7-4 ging die alsnog ietwat onverwacht naar Desein.

In de tweede set liet Bemelmans zich niet uit zijn lood slaan. Met twee breaks had hij al snel een geruststellende voorsprong en met 2-6 dwong hij een beslissende manche af.

In die derde set herhaalde het scenario van set 1 zich. Opnieuw leek Bemelmans af te steven op een eenvoudige winst. Bij 3-5 kwam er zelfs een matchpunt op Deseins service, maar opnieuw liet de Limburger het schieten. Desein rook bloed en kwam opnieuw terug tot 5-5 en 6-6. In de tiebreak had Desein aan een minibreak voldoende om de set en zo ook het toernooi te pakken: 7-4.

Op de rankings doen zowel Desein als Bemelmans goede zaken. De verliezend finalist stijgt zo’n 23 plaatsen en zal rond plaats 140 uitkomen. Desein mag zo’n 45 plaatsen bijschrijven en zal een dikke 10 plaatsen lager uitkomen dan Bemelmans.

[alert type=”info” title=””]Herbekijk hier de volledige partij tussen Bemelmans en Desein.[/alert]

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws