Home » Grand Slam » Australian Open » Desein strandt met uitzicht op stunt

Desein strandt met uitzicht op stunt

Desein strandt met uitzicht op stunt

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Niels Desein is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de tweede kwalificatieronde van de Apia International in Sydney ($ 511 825). Tegen zijn meer dan honderd plaatsen hoger gerangschikte tegenstander kwam hij dicht bij een stunt, maar kwam hij uiteindelijk net iets te kort.

Niels Desein (ATP-199) stond voor een moeilijke opdracht om zich te plaatsen voor de tweede ronde van de kwalificaties van het ATP-250-toernooi van Sydney. In de eerste ronde kwam hij namelijk uit tegen de Indiër Somdev Devvarman (ATP-90).

Dat rankingverschil werd ook duidelijk op de baan. In de eerste set kwam Desein er amper aan te pas, en met 2-6 leek een snelle uitschakeling nog slechts een kwestie van minuten. Maar Desein keerde in set 2 het tij. Hij pakte de match volledig in handen en gaf Devvarman van hetzelfde laken een pak: 6-2. In een spannende derde set was het echter opnieuw de Indiër die op de belangrijke momenten net iets meer kon. Met 4-6 wist die de wedstrijd af te maken en Desein uit het toernooi te knikkeren. Niels Desein kan zich nu opmaken voor de kwalificaties van de Australian Open die op acht januari van start gaan.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws