Home » Geen categorie » Desein verovert ITF-titel van Bagneres-De-Bigorre

Desein verovert ITF-titel van Bagneres-De-Bigorre

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Niels Desein (ATP-178) heeft het ITF-toernooi van Bagneres-De-Bigorre ($ 15 000, hardcourt) op zijn naam geschreven. Hij maakte zijn favorietenrol als eerste reekshoofd waar en liet in het hele toernooi slechts één set liggen.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Desein speelde deze week succesvol op het hardcourt van Bagneres-De-Bigorre, gelegen in de Franse Pyreneeën. De Belgische nummer zes heeft een slechte periode achter de rug met vroege exits in de eerste ronde op Challengertoernooien en in de kwalificaties op de US Open en vond op het lagere ITF-circuit zijn vertrouwen terug.

Als eerste reekshoofd ging Desein in zijn eerste drie matchen vlot zonder setverlies naar de halve finale. In de halve finale knokte hij zich voorbij de Amerikaan Evan King (ATP-477). Desein verloor de eerste set met 6-1 maar keerde de situatie met 7-5 en 6-1 om.

Bagneres-De-Bigorre kreeg een droomfinale tussen eerste reekshoofd Desein en tweede reekshoofd en thuisspeler Gregoire Barrere (ATP-308). In hun eerste onderlinge ontmoeting was de 28-jarige Belg duidelijk de sterkste en triomfeerde hij met 7-5 en 6-3. Voor Desein is het zijn tweede titel van 2015. In februari won hij op de Challenger van Glasgow na een zege tegen Ruben Bemelmans (ATP-107) in een Belgische finale.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS