Home » Geen categorie » Desein verslaat Cagnina op weg naar finale ITF Plaisir

Desein verslaat Cagnina op weg naar finale ITF Plaisir

Desein verslaat Cagnina op weg naar finale ITF Plaisir

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Niels Desein heeft zich geplaatst voor de finale van het ITF-toernooi van Plaisir ($ 15 000). In de halve finales versloeg hij daarvoor landgenoot Julien Cagnina.

In de kwartfinales had zevende reekshoofd Julian Cagnina (ATP-341) met Maxime Authom (ATP-255) ook al een landgenoot uitgeschakeld. In de halve finale kwam hij opnieuw tegen een Belg uit. Met de 27-jarige Niels Desein (ATP-234) wachtte daar namelijk het tweede reekshoofd.

Zowel de ranking als de ervaring spraken in het voordeel van Desein, en die favorietenrol maakte hij ook waar. Met 6-4 en 6-3 plaatste hij zich voor de finale. In die finale neemt hij het op tegen het Franse vierde reekshoofd Josselin Ouanna (ATP-300). Desein en Ouanna speelden al twee keer eerder tegen elkaar. In 2007 trok Desein aan het langste eind, terwijl hij in 2010 de overwinning aan Ouanna moest laten.

Cagnina wist zich dus niet te plaatsen voor die finale, en ook in het dubbelspel moest hij juist voor het einde inpakken. Samen met Julien Dubail verloor hij in de finale tegen de eerste reekshoofden Charroin en Matsuckevitch. Het werd 4-6 en 3-6.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws