Home » Geen categorie » Destrebecq en Colson naar halve finale op Justine Henin Juniors Cup

Destrebecq en Colson naar halve finale op Justine Henin Juniors Cup

Destrebecq en Colson naar halve finale op Justine Henin Juniors Cup

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de Justine Henin Academy in het Waalse Limelette strijden junioren deze week voor de titel op de Justine Henin Juniors Cup 2016 (Grade 4, gravel, outdoor). Bij de jongens bereikten onze landgenoten Arnaud Destrebecq (ITF-366) en Tibo Colson (ITF-1450) knap de halve finale.

Derde reekshoofd Destrebecq (foto) versloeg in zijn halve finale in Limelette het Spaanse twaalfde reekshoofd Alejandro Vedri Asensi (ITF-1057). De 18-jarige Belg haalde het met 6-2, 4-6 en 6-2. In de halve finale wacht een duel met het topreekshoofd, de Indiër Adil Kalyanpur (ITF-281).

De 16-jarige Colson pronkte vorig jaar met een bronzen medaille op het Europees Jeugd Olympisch Festival in Tbilisi in Georgië. Deze week verbaasde Colson op de Justine Henin Juniors Cup 2016. Op weg naar de halve finale klopte hij twee Belgische reekshoofden.

In de tweede ronde won Colson met 6-2 en 6-2 van vijfde reekshoofd Frederic Jacobs (ITF-550). Daarna haalde de Limburger het in de kwartfinale van het zestiende reekshoofd Maxim Verboven (ITF-1315) die op zijn beurt het vierde reekshoofd naar huis had gestuurd. In de halve finale moet Colson aan de bak tegen de amper 14-jarige Fransman Mathys Erhard (ITF-1651), dé verrassing van het toernooi.

In het dubbelspel plaatste het Belgische duo Destrebecq en Charles Tzicas (ITF-603) zich voor de halve finale. Daarin wacht voor hen een duel met een Frans duo.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws