Home » Geen categorie » Destrebecq pakt dubbeltitel in Esch-Sur-Alzette

Destrebecq pakt dubbeltitel in Esch-Sur-Alzette

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Arnaud Destrebecq (ITF-298) heeft samen met zijn Franse dubbelpartner Hugo Gaston (ITF-449) de dubbeltitel veroverd op de Nature Elements Luxembourg Indoor Junior Open (Grade 4). Ze haalden het van een Nederlands duo in de finale.

In het enkelspel strandde Destrebecq in de tweede ronde van het Grade 4-toernooi, maar in het dubbelspel had hij meer succes. Samen met zijn Franse parther Gaston begon hij aan het dubbeltoernooi als topreekshoofd. Na een vrijstelling in de eerste ronde moesten ze hard knokken in de kwartfinale om door te stoten, met 7-5 6-7(4) en [11-9] bereikten ze de halve finale.

In de halve finale moesten Destrebecq en Gaston het opnemen tegen het Belgisch-Oostenrijkse duo Frederic Jacobs (ITF-644) en Gabriel Huber (ITF-500). Opnieuw moest een supertiebreak de beslissing brengen: 3-6 6-1 en [10-6].

In de finale stond een duel met de Nederlanders Daniel De Jonge (ITF-1103) & Ilco Van Buuren (ITF-1047) op het programma. De Belgisch-Franse combinatie won de eerste set met 6-3 maar de Nederlanders pakten set twee met 5-7. Supertiebreakspecialisten Destrebecq en Gaston pakten met 10-6 de titel. Voor onze 18-jarige landgenoot is het de tweede dubbeltitel bij de junioren.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS