Home » Geen categorie » Devriese staat in halve finale van wk rolstoeltennis in Tarbes

Devriese staat in halve finale van wk rolstoeltennis in Tarbes

Stan Devriese (ITF Wheelchair Junior-12) won vandaag zijn derde poulewedstrijd tegen de Nederlander Xavier Donker (ITF Wheelchair Junior-5) en verovert zo een plaats bij de laatste vier op de Cruyff Foundation Junior Masters, een onderdeel van het prestigieuze toernooi “Les Petits As” in het Franse Tarbes.

De 17-jarige rolstoeltennisser Devriese kreeg een wild card voor de Cruyff Foundation Junior Masters en heeft reeds getoond dat hij deze zeker verdient. Na de overwinning van gisteren tegen de Nederlander Maarten Ter Hofte (ITF Wheelchair Junior-8), moest hij vandaag winnen van de Nederlander Donker voor een plaats in de halve finales.  En dat deed de Kempenaar! Hij versloeg de noorderbuur in twee sets. De setstanden waren 6-2 en 6-1. “Ik startte moeizaam, maar kon vrij snel groeien in de wedstrijd en haalde een goed niveau. We hadden nooit verwacht zover te geraken en zijn dus ontzettend tevreden”, vertelde een geëmotioneerde Devriese, alias Stanimal on Wheels. Morgen speelt hij de halve finale tegen de Japanner Katsuki Shimizu (ITF Wheelchair Junior-6). De Japanner won in de poules van de Turk Emirhan Toper (ITF Wheelchair Junior-7), de Braziliaan Joao Lucas Takaki (ITF Wheelchair Junior-3) en de Australiër Finn Broadbent (ITF Wheelchair Junior-10). De andere halve finale gaat tussen de Nederlander Niels Vink (ITF Wheelchair Junior-2) en de Turk Toper.