Home » European Open » Deze Belgen en (toekomstige) toppers krijgen wildcard voor European Open

Deze Belgen en (toekomstige) toppers krijgen wildcard voor European Open

Deze Belgen en (toekomstige) toppers krijgen wildcard voor European Open

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Het ATP-toernooi van Antwerpen (België, € 660 375) staat in de startblokken en de laatste wildcards werden uitgedeeld. Kimmer Coppejans (ATP-282) krijgt een plaats in de kwalificaties.

De European Open kan zich opmaken voor de komst van een Franse topper. Jo-Wilfried Tsgona (ATP-18) krijgt een wildcard van de organisatie. Zijn komst moet het afzeggen van Gaël Monfils (ATP-42) en Richard Gasquet (ATP-31) ietwat goedmaken. Monfils speelde sinds zijn verloren derde ronde tegen David Goffin (ATP-10) op de US Open geen wedstrijd meer. Gasquet is op dit moment nog actief op het ATP-1000 toernooi van Shanghai (China, $ 8 092 625).

“Met spijt in het hart moet ik afzeggen voor het tornooi van Antwerpen”, meldt Monfils.

“Ik ben nog in volle opbouw na de blessure die ik deze zomer aan mijn rechterknie opliep. Ik had verwacht volgende week paraat te zijn, maar dat is helaas niet het geval. Ik doe er alles aan om weldra opnieuw op de baan te staan.”

Dankzij het afzeggen van de Fransmannen, krijgt Ruben Bemelmans (ATP-101) een plaats op de hoofdtabel. Hij vervoegt Goffin en Steve Darcis (ATP-68) die rechtstreeks geplaatst zijn.

#Next Gen en Belgen krijgen ook wild card

Next Generation talent Frances Tiafoe (ATP-92) krijgt de laatste wildcard voor de hoofdtabel. Hij zal zijn NextGen-collega’s Denis Shapovalov (ATP-50), Jared Donaldson (ATP-56) en Ernesto Escobedo (ATP-91) vervoegen op het hoofdtoernooi.

Coppejans krijgt een kans om zich te kwalificeren voor de hoofdtabel. Hij kreeg immers een wildcard voor het kwalificatietoernooi. Eerder raakte al bekend dat Zizou Bergs (ATP-1538) eveneens een wildcard kreeg voor de kwalificaties.

In het dubbelspel kregen Sander Gillé (ATP D-129) en Joran Vliegen (ATP D-117) eerder al een wildcard toegewezen. Nu komen daar Steve Darcis (ATP D-306) en Arthur De Greef (ATP D-805) nog bij.

De loting zal plaatsvinden in het weekend van 14 en 15 oktober.

https://twitter.com/christophemoons/status/918814196330106880

 

 

 

 

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
koen

koen

Meer nieuws