Home » Geen categorie » Deze Belgische dames strijden om de titel in Rabat

Deze Belgische dames strijden om de titel in Rabat

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op het WTA-toernooi van Rabat (Marokko, $ 250 000) komen vier Belgische dames aan de bak. Belgisch nummer één Elise Mertens (WTA-53) leidt de Belgische delegatie. 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Mertens, die vorige week nog knap de finale haalde, probeert in Marokko haar goede vorm door te zetten. In de eerste ronde komt ze uit tegen de Française Pauline Parmentier (WTA-70). De twee speelsters ontmoette elkaar al één keer eerder. In 2015 kon de Belgische relatief eenvoudig winnen.

De tweede Belgische die aan de slag moet is Yanina Wickmayer (WTA-74). Zij zal het maandag opnemen tegen de taaie Ekatarina Makarova (WTA-41). Wickmayer speelde al drie keer eerder tegen de dubbelspecialiste. Ze leidt met 2-1 in de onderlinge ontmoetingen waarbij Wickmayer de laatste confrontatie won op Roland Garros vorig jaar.

Maryna Zanevska (WTA-114) staat voor een zware opdracht tegen de Australische Daria Gavrilova (WTA-26). De Australische leidt in de onderlinge ontmoetingen met 2-1. Indien Zanevska weet te stunten tegen het derde reekshoofd, komt ze in de volgende ronde wellicht uit tegen Mertens.

Tot slot komt Kirsten Flipkens (WTA-92) aan de beurt op maandag. Zij moet het voor de derde keer in haar carrière opnemen tegen de Amerikaanse Varvara Lepchenko (WTA-71). Beide speelsters konden al één keer winnen van elkaar.

koen

koen

MEER NIEUWS