Home » Billie Jean King Cup » Deze dames nemen het in de Fed Cup op tegen Roemenië

Deze dames nemen het in de Fed Cup op tegen Roemenië

Deze dames nemen het in de Fed Cup op tegen Roemenië

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Volgende week is het weer tijd voor de Fed Cup, het officieuze kampioenschap voor landenteams bij de vrouwen. In World Group II staat België tegenover Roemenië. 
Vandaag werd de selectie door de Koninklijke Belgische Tennisbond bekend gemaakt. Met Yanina Wickmayer (WTA-60), Kirsten Flipkens (WTA-76) en Elise Mertens (WTA-85) vaardigen we drie speelsters uit de top 100 af. Maryna Zanevska (WTA-126) maakt het team compleet.
Kapitein Dominique Monami toont zich tevreden met haar team:
“Ik ben heel blij dat ik voor mijn eerste Fed Cup ontmoeting als kapitein de sterkst mogelijke ploeg kan opstellen. Yanina en Kirsten zijn 2 erg ervaren speelsters. Met Elise en Maryna beschik ik over nog 2 speelsters die de laatste weken getoond hebben dat ze potentieel hebben om internationale toppers te kloppen.”

(null)

(null)

Het Belgische Fed Cup-team reist binnenkort af naar de Roemeense hoofdstad Boekarest. De wedstrijden worden op 11 en 12 februari gespeeld.

Moeilijke opdracht

“Met de Roemeense ploeg wacht ons een sterke tegenstander en ook al zijn we geen favoriet, we gaan strijden voor de overwinning.”, ging Monami verder.
Roemenië kan met Simona Halep (WTA-4), Irina-Camelia Begu (WTA-28), Monica Niculescu (WTA-35) en Sorana Cristea (WTA-59) op papier een knap team voorleggen.

(null)

(null)

Het is de vierde keer dat België tegen Roemenië zal spelen in de Fed Cup. België kon de voorbije drie ontmoetingen wel telkens winnen. De laatste keer dateert echter van 1995 met Laurence Courtois, Sabine Appelmans, Els Callens en Nancy Feber.

koen

koen

Meer nieuws