Home » Grand Slam » Roland Garros » Deze Belgische spelers en speelsters staan rechtstreeks op hoofdtabel Roland Garros

Deze Belgische spelers en speelsters staan rechtstreeks op hoofdtabel Roland Garros

Deze Belgische spelers en speelsters staan rechtstreeks op hoofdtabel Roland Garros

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De ATP- en WTA-ranking van afgelopen maandag was bepalend voor de hoofdtabel op Roland Garros. Bij de Belgische mannen zijn er twee landgenoten zeker van deelname, bij de vrouwen staan er drie landgenotes op de hoofdtabel.

David Goffin (ATP-10) is uiteraard zeker van deelname in Parijs. Vorig jaar bereikte de Luikenaar de derde ronde in Parijs, een kwartfinale in 2016 is zijn beste prestatie op het Franse gravel. Ook Steve Darcis (ATP-140) kan dankzij zijn beschermd klassement (ATP-90) aantreden in Parijs, al is zijn deelname nog niet geheel zeker. Darcis verklaarde eerder zich vooral te richten op het grasseizoen, maar als zijn blessure gunstig evolueert dan keert hij misschien al vroeger terug in competitie. De ‘cut’ bij de mannen ligt op de 101e plaats. Ruben Bemelmans (APT-107) valt dus net uit de boot en moet hopen op 7 afzeggingen om de kwalificaties te vermijden.

Bij de vrouwen is Elise Mertens (WTA-17) zeker van een plaats op de hoofdtabel als reekshoofd. Vorig jaar bereikte Mertens de derde ronde in Parijs, waar ze sneuvelde tegen Venus Williams (ATP-8). Alison Van Uytvanck (WTA-50) en Kirsten Flipkens (WTA-70) zijn eveneens verzekerd van een nieuwe deelname aan Roland Garros. Yanina Wickmayer (WTA-107) moet nog even afwachten of ze kwalificaties moet spelen. De ‘cut’ bij de vrouwen ligt op de 103e plaats, Wickmayer heeft dus vijf afzeggingen nodig om de hoofdtabel te bereiken.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws