Home » Geen categorie » Deze Belgische vrouwen starten in Rising Stars Tennis Tour van De Haan

Deze Belgische vrouwen starten in Rising Stars Tennis Tour van De Haan

Deze Belgische vrouwen starten in Rising Stars Tennis Tour van De Haan

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Het ITF-toernooi van De Haan (België, $ 15 000) telt negen Belgische dames aan de start. Dit is het eerste vrouwentoernooi van de Rising Stars Tennis Tour 2017 van BNP Paribas Fortis.

Het toernooi in De Haan telt een mooi deelnemersveld voor de Belgische fans. De mannen werken hun Rising Stars Tennis Tour af in Aarlen.

Deborah Kerfs (WTA-557) is het tweede reekshoofd in De Haan. Haar tegenstander is echter nog niet bekend, dat wordt een speelster uit de kwalificaties. Magali Kempen (WTA-651) en Catherine Chantraine (WTA-741) vechten een Belgisch duel uit in de eerste ronde.

Deborah Kerfs - © Patrick Galle
Deborah Kerfs – © Patrick Galle

Margaux Bovy (WTA-830) en Eliessa Vanangendonck (WTA-743) kennen een minder gunstige loting. Zij moeten het opnemen tegen respectievelijk het vierde reekshoofd Bojana Marinkovic (WTA-615) en het derde reekshoofd Chayenne Ewijk (WTA-588).

Belgische wildcards aan de slag in De Haan

Lara Salden (NG) maakt sinds het einde van haar juniorencarrière haar debut op de hoofdtabel. Zij komt uit tegen een kwalificatiespeler. Ook Justine Pysson (NG) kreeg een wild card van de organisatie. De 17-jarige Belgische komt uit tegen de Nederlandse Dominique Karregat (WTA-866). Zowel Luna Meers (NG) als Louise Wittouck (NG) weten nog niet wie hun tegenstander wordt in de eerste ronde. Net als voor Salden zullen ze uitkomen tegen een kwalificatiespeelster.

Er zijn nog een aantal Belgische dames aan de slag in de kwalificaties die een kans maken voor een plaats op de hoofdtabel.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
koen

koen

Meer nieuws