Home » ATP » Deze drie toppers maken de affiche van de BNP Paribas Fortis Champions compleet

Deze drie toppers maken de affiche van de BNP Paribas Fortis Champions compleet

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Het deelnemersveld van de BNP Paribas Fortis Champions is compleet. Olivier Rochus, Thomas Muster en Mark Philippoussis zullen samen met Xavier Malisse, Thomas Enqvist en Henri Leconte strijden voor toernooiwinst op de ATP Champions Tour. Het toernooi vindt plaats van 24 tot 26 mei in de David Lloyd Club in Brussel.

Thomas Muster was dé gravelkoning van de jaren ’90. In 1995 zette de nu 50-jarige Oostenrijker de kroon op het werk met eindwinst op Roland Garros. Maar ook op hardcourt kon Muster goed uit de voeten. Zo bereikte hij twee keer de halve finales op de Australian Open en drie keer de kwartfinales op de US Open. Dankzij die veelzijdigheid en regelmaat bereikte hij in 1996 de eerste plaats op de wereldranglijst. Thomas Muster heeft 44 ATP-titels op zijn palmares staan.

Thomas Muster - © Fotoplaza | Christophe Moons
Thomas Muster – © Fotoplaza | Christophe Moons

In 1995, het jaar van de grootste triomf van Muster, was Mark Philippoussis met negentien lentes de jongste speler in de top-50. Een jaar later won de Australiër in Toulouse zijn eerste van elf ATP-titels. Philippoussis, die vanwege zijn snoeiharde opslag de bijnaam ‘The Scud’ kreeg, zou nooit een grandslamtornooi winnen, maar stond wel in de finale van de US Open (1998) en Wimbledon (2003). Met Australië pakte de voormalige nummer acht van de wereld twee keer de eindzege in de Davis Cup (1999 en 2003).

Mark Philippoussis - © Tourism Victoria (Flickr)
Mark Philippoussis – © Tourism Victoria (Flickr)

Olivier Rochus, die zijn debuut maakt in de ATP Champions Tour, is met zijn 1m68 welgeteld 28 cm kleiner dan Philippoussis. Maar de Namenaar bewees dat je geen opslagkanon moet zijn om het ver te schoppen in de tenniswereld. Rochus, in 2005 24ste op de wereldranglijst, beschikt over een fabelachtige techniek en we voorspellen nu al dat hij volgende maand het publiek in Brussel met enkele fabelachtige shots in extase zal brengen. Zijn grootste triomf vierde de inmiddels 37-jarige Rochus in 2004 toen hij samen met Xavier Malisse het dubbelspel won op Roland Garros.

Op donderdag 24 mei om 14u30 mogen Rochus en Malisse het in de David Lloyd Club tegen elkaar opnemen in de openingsmatch van de BNP Paribas Fortis Champions. De winnaar speelt de volgende dag tegen Thomas Muster voor een plaats in de finale op zaterdag. De tweede enkelpartij op donderdag wordt die tussen de Zweed Thomas Enqvist en de Fransman Henri Leconte. De winnaar daarvan treft vrijdag in de halve finales Mark Philippoussis.

Tussen de enkelwedstrijden op donderdag en vrijdag door en na de mannenfinale op zaterdag wordt er telkens een gemengd dubbel gespeeld. Op donderdag nemen Mark Philippoussis en Dominique Monami het op tegen Thomas Muster en Sabine Appelmans. Vrijdag wordt Appelmans gekoppeld aan de verliezer van het duel tussen Rochus en Malisse en Monami zal een duo vormen met de verliezer van de match Enqvist-Leconte.

Zaterdag, na de enkelfinale, maken Kim Clijsters en John McEnroe hun opwachting. Zij mogen met een zonder twijfel spetterende exhibitiematch tegen Dominique Monami en Henri Leconte de eerste editie van de BNP Paribas Fortis Champions afsluiten.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden