Home » Billie Jean King Cup » Deze speelsters strijden tegen Kazachstan in de Fed Cup

Deze speelsters strijden tegen Kazachstan in de Fed Cup

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Kapitein Johan Van Herck heeft zijn selectie bekendgemaakt voor het Fed Cup-duel in Kortrijk begin februari. Bij Kazachstan ontbreekt topspeelster Elena Rybakina (WTA-26).

Voor België komen Elise Mertens (WTA-17), Kirsten Flipkens (WTA-81), Ysaline Bonaventure (WTA-115) en Greet Minnen (WTA-119) in actie. Alison Van Uytvanck (WTA-47) stelde zich niet beschikbaar, Yanina Wickmayer (WTA-147) is reserve. Op 7 en 8 februari probeert België een plaatsje af te dwingen voor de Fed Cup Finals in april te Boedapest.

In de Kazachse selectie mist Rybakina, de voormalige Russin ontbreekt omdat ze nog geen twee jaar de Kazachse nationaliteit heeft. Met Yulia Putintseva (WTA-38) en Zarina Diyas (WTA-73) heeft Kazachstan wel twee top 100-speelsters in de rangen.

Coach Van Herck blikt vol vertrouwen vooruit: “Met Elise, Kirsten, Ysaline en Greet gaan we volop voor de winst. Een combinatie van talent, ervaring, vechtlust, wilskracht, goede ploegsfeer en een enorme drive zorgt ervoor dat we geloven in onze winstkansen. We willen dat ticket voor de Finals absoluut binnenhalen en ons plaatsen bij de twaalf beste landen ter wereld.”

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS