Home » ATP » Deze spelers zien we in 2019 niet meer terug

Deze spelers zien we in 2019 niet meer terug

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Nu de blik stilaan gericht is op het nieuwe seizoen, kijken we nog één keer terug naar 2018. Deze spelers namen het voorbije jaar afscheid van de tennissport.

De 31-jarige Sam Groth hing op 24 januari zijn tennisracket aan de haak. Het Australische opslagkanon, ooit het nummer 53 van de wereld, nam op de Australian Open aan de zijde van landgenoot Lleyton Hewitt afscheid van de sport.

Amper één dag later beëindigde ook Alejandro Falla zijn carrière. De 35-jarige Colombiaan bereikte in 2012 zijn hoogste ATP-notering, een 48ste plaats.

15 maart was dan weer de dag waarop Tommy Haas de tenniswereld vaarwel zei. De intussen 40-jarige Duitser draaide een eeuwigheid mee op het circuit en won vijftien ATP-titels. Hij haalde ook de halve finale op de Australian Open en Wimbledon én prijkte ook op plaats twee van de ATP-ranking.

Dubbelspecialisten

Het voorbije jaar kondigden ook drie dubbelspecialisten hun afscheid aan. De 46-jarige (!) Daniel Nestor, de 41-jarige André Sa en de 37-jarige Scott Lipsky zien we volgend jaar niet meer terug. Lipsky schreef in 2017 aan de zijde van Divij Sharan het ATP-toernooi van Antwerpen nog op zijn naam.

Steven Gijbels

Steven Gijbels

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden