Home » Davis Cup » Deze spelers zijn geselecteerd voor Duitsland-België

Deze spelers zijn geselecteerd voor Duitsland-België

Deze spelers zijn geselecteerd voor Duitsland-België

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Begin februari staan Duitsland en België tegenover elkaar in de eerste ronde van de Davis Cup in Frankfurt. Beide kapiteins maakten dinsdag hun selectie bekend.

Coach Johan Van Herck gaf het vertrouwen aan de selectie die vorig jaar in september Brazilië versloeg in Oostende: David Goffin (ATP-11), Steve Darcis (ATP-71), Ruben Bemelmans (ATP-159) en Joris De Loore (ATP-184). Van Herck lichtte de keuze verder toe: “David Goffin en Steve Darcis zijn logische keuzes. Ik twijfel er niet aan dat ze hun sterke vorm van Australië zullen bevestigen volgende week in Frankfurt. Ruben Bemelmans en Joris De Loore hebben tijdens de vorige ontmoeting tegen Brazilië een zeer sterke dubbel gespeeld en ik ben ervan overtuigd dat ze deze prestatie kunnen herhalen.”

Ook Duitsland komt met een sterke selectie aan de start. Kapitein Michael Kohlmann selecteerde de broers Alexander (ATP-24) en Mischa Zverev (ATP-50), Philipp Kohlschreiber (ATP-33) en Jan-Lennard Struff (ATP-58). Van Herck beseft dat het lastig wordt: “We zullen ons opnieuw maximaal zullen inzetten en strijden voor elk punt. We weten dat dat nodig zal zijn om de overwinning te kunnen halen tegen een erg sterke Duitse ploeg.”

De duels in de eerste ronde worden van 3 tot 5 februari gespeeld, bij winst volgt een kwartfinale tegen titelhouder Argentinië of Italië in april.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws