Home » Davis Cup » Deze spelers zouden jullie hebben opgesteld in het dubbelspel

Deze spelers zouden jullie hebben opgesteld in het dubbelspel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Vrijdag vroegen we jullie wie jij zou hebben opgesteld voor het dubbelspel, mocht jij op het bankje van de kapitein van België en Frankrijk plaatsnemen. Uit die resultaten blijkt dat jullie vooral vertrouwen hebben in Ruben Bemelmans (ATP D-274) en Pierre-Hugues Herbert (ATP D-13).

De Belgen

88 % van de deelnemers stelt zijn vertrouwen in Bemelmans voor het Belgsiche dubbelteam. De tweede meest populaire dubbelspeler is Joris De Loore (ATP D-343), die door de helft van de deelnemers werd opgesteld; op de voet gevolgd door David Goffin (GR; 45 %). De meesten onder jullie zouden Steve Darcis (ATP D-321) rust gunnen, want hij werd slechts in 17 % van de gevallen opgesteld.

Als er gekeken wordt naar de combinaties, dan blijkt Bemelmans-De Loore duidelijk het populairste dubbelteam (50 %). Opvallend, wanneer De Loore opgesteld werd, dan is dat altijd in combinatie met Bemelmans. Aan Bemelmans wordt echter ook het vertrouwen gegeven aan de zijde van Goffin (35 %), terwijl een minderheid Goffin-Darcis (10 %) of Bemelmans-Darcis (5 %) zouden opstellen.

De Fransen

Bij Frankrijk blijkt vooral Herbert populair met 81 % van de stemmen. Jo-Wilfried Tsonga (GR) krijgt het vertrouwen van 53 %, terwijl Richard Gasquet (GR) en Lucas Pouille (ATP D-161) het respectievelijk met 44 % en 22 % moeten stellen.

Over in welke opstelling de Fransen zouden moeten spelen, zijn jullie minder eensgezind. Enkel het team Pouille-Gasquet werd nooit opgesteld. Herbert-Tsonga (35 %) en Herbert-Gasquet (27 %) zijn de populairste combinaties, maar ook voor Herbert-Pouille (19 %), Tsonga-Gasquet (15 %) en Tsonga-Pouille (4 %) zijn enkele zieltjes gewonnen.

Rob van Roy

Rob van Roy

MEER NIEUWS