Johan Van Herck en Yannick Noah hebben hun definitieve selectie voor het cruciale dubbelspel bekendgemaakt. Dat dubbelspel wordt op zaterdagmiddag vanaf 14 uur gespeeld.

Vooraf was er heel wat speculatie rond wie beide kapiteins zouden opstellen voor het traditionele dubbelspel van de Davis Cup. Nadat David Goffin (ATP-7) zijn match won, maar Steve Darcis (ATP-76) geen potten kon breken in zijn partij, leek het dubbelspel van ongekend belang te zijn geworden om te bepalen wie er met de titel gaat lopen. Beide kapiteins wachtten tot de uiterste deadline om hun definitieve selecties bekend te maken om zo de tegenpartij geen onnodige extra info te geven.

Voor België koos Van Herck voor traditie-duo Ruben Bemelmans (ATP D-274) en Joris De Loore (ATP D-343), die ook al de hele week samen trainden en al enkele knappe prestaties hebben neergezet – zowel in de Davis Cup als op Challenger-toernooien.

Ook Noah bleef bij zijn ploeg die hij eerder deze week al aankondigde. Voor Frankrijk zal dubbelspecialist Pierre-Hugues Herbert (ATP D-13) dus aan de zijde van Richard Gasquet (GR) aantreden.

Deel:

Over de redacteur

Hoofdredacteur

Volg Rob op Twitter of stuur een mail naar Rob.van.Roy@tennisplaza.be.