Home » Geen categorie » Deze sterren vielen in de prijzen op de ATP World Tour Awards

Deze sterren vielen in de prijzen op de ATP World Tour Awards

Deze sterren vielen in de prijzen op de ATP World Tour Awards

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

In Londen werden afgelopen weekend de ATP World Tour Awards uitgereikt. Roger Federer werd tweemaal in de bloemetjes gezet en er waren ook awards voor de comeback, beste nieuwkomer en coach van het jaar.

Stefan Edberg Sportsmanship Award

Roger Federer viel voor de twaalfde keer in de prijzen, en voor de zesde keer op rij. Hij werd door zijn collega’s bekroond als sportiefste speler van het jaar

ATPWorldTour.com Fans’ Favourite

De fans verkozen Roger Federer tot speler van het jaar. De Zwitser bedankte al wie gestemd had: “Ik wil al mijn fans bedanken. Dit was wellicht het moeilijkste jaar dat ik had op de tour, door blessures kon ik amper toernooien spelen dit jaar. Deze award doet extra veel deugd dit jaar.” De Zwitser kreeg 56% van de stemmen, gevolgd door Andy Murray, Rafael Nadal, Novak Djokovic en Kei Nishikori. In het dubbelspel vielen Bob en Mike Bryan in de prijzen.

ATP Star of Tomorrow Award

Deze award bekroont de jongste speler in de ATP top honderd. De eer valt dit jaar te beurt aan de Amerikaan Taylor Fritz. De 19-jarige Fritz was begin dit jaar de jongste ATP-finalist sinds 2008 op het toernooi van Memphis.

Taylor Fritz - © Vincent Van Doornick (Imagellan)
Taylor Fritz – © Vincent Van Doornick (Imagellan)

Comeback Player of the Year

Geen verrassing dit jaar, Juan Martin del Potro werd door zijn collega-spelers bekroond voor zijn succesvolle terugkeer op het ATP-circuit. De Argentijn maakte na jarenlang blessureleed zijn comeback en versloeg Novak Djokovic en Rafael Nadal op weg naar zilver in Rio. Hij bereikte de kwartfinale op de US Open en behaalde zijn eerste titel sinds 2014 in Stockholm. “Het was een erg speciaal jaar voor mij, ik had deze resultaten niet verwacht. Ik ben erg blij met deze award”, aldus Del Potro.

Most Improved Player of the Year

De 22-jarige Fransman Lucas Pouille stond begin dit jaar nog op de 91e plaats van de ranking maar piekt nu op de 15e plaats. In september won hij zijn eerste titel op de Moselle Open, en hij bereikte de kwartfinale op Wimbledon en de US Open.

Lucas Pouille - © Marianne Bevis (flickr)
Lucas Pouille – © Marianne Bevis (flickr)

ATP Coach of the Year

Stan Wawrinka wordt sinds 2013 gecoacht door Magnus Norman. De 40-jarige Zweed, die zelf ooit nummer twee van de wereld was, loodste Wawrinka naar de derde plaats op de ATP-ranking en vier titels, waaronder de US Open.

Arthur Ashe Humanitarian of the Year

De Kroaat Marin Cilic werd door de ATP in de bloemetjes gezet. Hij zette dit jaar de Marin Cilic Foundation op met het oog om de jeugd meer toegang te geven tot opleiding en universitair onderwijs. “Ik wil kansen geven aan kinderen en mensen die de mogelijkheid niet hebben om hun droom waar te maken”, aldus Cilic.

Marin Cilic - © Philippe Buissin/ IMAGELLAN
Marin Cilic – © Philippe Buissin/ IMAGELLAN

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws