Home » Geen categorie » Deze tennissers maken kans op de titel Sportman en Sportvrouw van het jaar

Deze tennissers maken kans op de titel Sportman en Sportvrouw van het jaar

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Naar jaarlijkse traditie worden op het einde van het jaar de Sportman en Sportvrouw van het jaar verkozen. Ook de Sportbelofte, Ploeg, Coach en Paralympiër van het jaar worden gekozen. 

Bij de genomineerden voor de Sportman van het jaar vinden we twee tennissers terug. Steve Darcis en David Goffin kunnen de eerste tennisser worden die met de titel Sportman van het jaar naar huis mag gaan. Ook in de categorie Sportploeg van het jaar zijn ze genomineerd: het Davis Cup-team kan na 1999 en 2005 de titel voor de derde keer in de wacht slepen. Davis Cup-kapitein Johan Van Herck is genomineerd als Coach van het jaar.

Voor de categorie Sportvrouw van het jaar zie we Elise Mertens bij de genomineerden staan. De Belgische kende haar absolute doorbraak naar de top 100 van de wereld en is het Belgische nummer één bij de vrouwen. Mertens zou de eerste tennisster worden, na Kirsten Flipkens in 2015, die de titel mee naar huis kan nemen. In totaal werd een tennisster zestien keer bekroond tot Sportvrouw van het jaar. Dominique Monami, zelf Sportvrouw van het jaar in 1998, is genomineerd voor Coach van het jaar voor haar werk bij het Fed Cup-team.

Bij de genomineerden voor Paralympiër van het jaar zien we Joachim Gérard opduiken. Hij won deze titel al een keer in 2013. Ook nationaal mannenteam rolstoeltennis is genomineerd in dezelfde categorie.

koen

koen

MEER NIEUWS