Home » ATP » Deze twaalf tennissers komen voor in de ESPN World Fame 100

Deze twaalf tennissers komen voor in de ESPN World Fame 100

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Voor het derde jaar brengt de Amerikaanse sportzender hun top 100 van meest beroemde atleten uit. Er staan dit jaar twee tennissers in meer dan vorig jaar en een aantal nieuwe namen. 

Voor het derde jaar op rij wordt de lijst aangevoerd door Cristiano Ronaldo. De hoogstgeplaatste tennisser vinden we terug op de vijfde plaats: Roger Federer (ATP-2). De Zwitser zakt hierbij een plaatsje ten opzichte van vorig jaar. Rafael Nadal (ATP-1) vinden we terug op plaats acht, wat één positie hoger is dan het jaar ervoor.

Serena Williams (WTA-453) staat opnieuw als eerste vrouwelijke atleet in de lijst op de twaalfde plaats. Ze maakt hierbij maar liefst zeven plaatsen winst. Novak Djokovic (ATP-22) zakt van plaats twaalf naar dertien en Maria Sharapova (WTA-29) boekt twee plaatsen winst naar de 21e positie. Andy Murray (ATP-45) tuimelt van de 32e naar de 56e plaats en ook Stan Wawrinka (ATP-25) maakt een terugvalnaar de 76e stek. Caroline Wozniacki (WTA-2) stijgt van plaats 87 naar de 66e positie.

Nieuwkomers en wegvallers

Nieuwkomers in de lijst zijn Venus Williams (WTA-9) op de 48e plaats, Simona Halep (WTA-1) op plaats 77 en Victoria Azarenka (WTA-82) op de 98e positie. Sania Mirza (WTA D-25) sluit de lijst af op plaats 100. Kei Nishikori (ATP-21), die vorig jaar op de 20e plaats stond, is niet meer terug te vinden in de lijst net als Eugenie Bouchard (WTA-167).

De lijst is samengesteld op basis van drie parameters. De eerste is de ‘zoek’ score, een score gebaseerd op het aantal keren een naam is gezocht op het internet. De tweede is de totaalwaarde van de sponsorcontracten en de derde parameter is het aantal volgers op hun meest populaire sociale media profiel.

koen

koen

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden