Voor het derde jaar brengt de Amerikaanse sportzender hun top 100 van meest beroemde atleten uit. Er staan dit jaar twee tennissers in meer dan vorig jaar en een aantal nieuwe namen. 

Voor het derde jaar op rij wordt de lijst aangevoerd door Cristiano Ronaldo. De hoogstgeplaatste tennisser vinden we terug op de vijfde plaats: Roger Federer (ATP-2). De Zwitser zakt hierbij een plaatsje ten opzichte van vorig jaar. Rafael Nadal (ATP-1) vinden we terug op plaats acht, wat één positie hoger is dan het jaar ervoor.

Serena Williams (WTA-453) staat opnieuw als eerste vrouwelijke atleet in de lijst op de twaalfde plaats. Ze maakt hierbij maar liefst zeven plaatsen winst. Novak Djokovic (ATP-22) zakt van plaats twaalf naar dertien en Maria Sharapova (WTA-29) boekt twee plaatsen winst naar de 21e positie. Andy Murray (ATP-45) tuimelt van de 32e naar de 56e plaats en ook Stan Wawrinka (ATP-25) maakt een terugvalnaar de 76e stek. Caroline Wozniacki (WTA-2) stijgt van plaats 87 naar de 66e positie.

Nieuwkomers en wegvallers

Nieuwkomers in de lijst zijn Venus Williams (WTA-9) op de 48e plaats, Simona Halep (WTA-1) op plaats 77 en Victoria Azarenka (WTA-82) op de 98e positie. Sania Mirza (WTA D-25) sluit de lijst af op plaats 100. Kei Nishikori (ATP-21), die vorig jaar op de 20e plaats stond, is niet meer terug te vinden in de lijst net als Eugenie Bouchard (WTA-167).

De lijst is samengesteld op basis van drie parameters. De eerste is de ‘zoek’ score, een score gebaseerd op het aantal keren een naam is gezocht op het internet. De tweede is de totaalwaarde van de sponsorcontracten en de derde parameter is het aantal volgers op hun meest populaire sociale media profiel.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Stuur Kristof een mail via Kristof.Rubens@tennisplaza.be.