Home » Nieuws » Deze twee scenario’s liggen op tafel voor interclub 2020

Deze twee scenario’s liggen op tafel voor interclub 2020

Deze twee scenario’s liggen op tafel voor interclub 2020

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Als gevolg van de coronacrisis zal ook de interclubcompetitie niet kunnen starten op de geplande data. Tennis Vlaanderen werkte daarom twee mogelijke scenario’s uit zodat er (misschien) alsnog getennist kan worden.

In nauw overleg met clubs en gewesten werkte de Vlaamse Tennisfederatie aan twee scenario’s: Plan A en B. Daarbij is zoveel mogelijk rekening gehouden met toernooien, zomerkampen en examenperiodes. Tennis Vlaanderen wacht nog even af hoe de situatie in april evolueert en neemt uiterlijk 30 april de beslissing welk scenario zal doorgaan. Hieronder lichten we beide plannen toe.

Plan A

Bij plan A start de interclub in het weekend van 23 mei. Hierbij moet er op 30 april wel honderd procent zekerheid zijn dat er vanaf 23 mei competitie mag gespeeld worden én dat horeca-uitbating vanaf dat weekend toegestaan is. Is dit niet het geval? Dan wordt er gekozen voor Plan B.

Interclub 2020 Plan A - © Tennis Vlaanderen
Interclub 2020 Plan A – © Tennis Vlaanderen

De intergewestelijke eindronde en de Tennis Vlaanderen Eindronde Jeugdinterclub gaan niet door.

Je ploeg inschrijven via Elit kan in Plan A van 30 april tot en met 7 mei voor Jeugd U9, U11 en U13, Gewestelijk Heren en Leeftijdsreeksen. Voor Jeugd U15 en U17, Gewestelijk Dames, Nationaal en Najaarsinterclub van 1 tot en met 15 juli.

Plan B

Plan B treedt in werking als op 30 april duidelijk is dat plan A niet kan doorgaan. Bij plan B start de interclub de eerste week van juni.

Interclub 2020 Plan B - © Tennis Vlaanderen
Interclub 2020 Plan B – © Tennis Vlaanderen

De intergewestelijke eindronde en de Tennis Vlaanderen Eindronde Jeugdinterclub gaan niet door. Tennis Vlaanderen benadrukt dat als plan B in voege gaat, het nog steeds mogelijk is dat sommige afdelingen niet kunnen doorgaan, afhankelijk van de beslissingen van de overheid.

Je ploeg inschrijven via Elit kan in Plan B van 30 april tot en met 7 mei voor Jeugd, Leeftijdsreeksen en Najaarsinterclub. Voor Gewestelijk Heren en Dames, Nationaal en Leeftijdsreeksen van 1 tot en met 15 juli.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws