Home » Billie Jean King Cup » Deze vier speelsters komen uit voor België in de Billie Jean King Cup

Deze vier speelsters komen uit voor België in de Billie Jean King Cup

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Kapitein Johan Van Herck heeft zijn selectie bekendgemaakt voor de Billie Jean King Cup Finals. De eindronde gaat op maandag 1 november van start in Praag.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Vier speelsters zullen de Belgische eer verdedigen in Praag: Elise Mertens (WTA-20), Greet Minnen (WTA-69), Ysaline Bonaventure (WTA-143) en Kirsten Flipkens (WTA-154). De kapitein licht zijn keuze toe: “We zijn met acht speelsters nauw in contact geweest om het duel voor te bereiden. Met deze vier speelsters beschikken we over een sterk en solide team om ambitieus te kunnen aantreden in Praag”.

Alison Van Uytvanck (WTA-61) is er, na de relatiebreuk met Minnen, niet bij. De Grimbergse blijft nog even actief op het WTA-circuit. Ook voor Clijsters komt het duel te vroeg, zij doet nog matchritme op in het World Team Tennis Toernooi.

België speelt twee groepsduels in Groep B. Op 1 november wordt er tegen Wit-Rusland gespeeld, gevolgd door een duel met Australië op 2 november. De winnaars van de vier groepen stoten door naar de halve finales.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS