Home » Grand Slam » Wimbledon » Deze vijf Belgische speelsters dubbelen op Wimbledon

Deze vijf Belgische speelsters dubbelen op Wimbledon

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op Wimbledon is er geloot voor het dubbelspel bij de dames. Vijf landgenotes komen er in actie aan de zijde van een buitenlandse partner.

Elise Mertens (WTA D-26) en Demi Schuurs (WTA D-15) komen als achtste reekshoofd aan de start op Wimbledon. In de eerste ronde nemen ze het op tegen Sorana Cirstea (WTA D-66) en Sara Sorribes Tormo (WTA D-68). Ook Kirsten Flipkens (WTA D-45) is geplaatst, samen met Monica Niculescu (WTA D-18) is ze aangeduid als dertiende reekshoofd. In de eerste ronde ontmoeten ze Yulia Putintseva (WTA D-895) en Ajla Tomljanovic (WTA D-417).

Yanina Wickmayer (WTA D-107) vormt een duo met de Zwitserse Timea Bacsinszky (WTA D-130). In de eerste ronde volgt een duel met de Amerikaanse tandem Sofia Kenin (WTA D-185) en Sachia Vickery (WTA D-357). Twee andere landgenotes wisten zich te plaatsen via de kwalificaties. Maryna Zanevsa (WTA D-138) en Arina Rodionova (WTA D-109) nemen het op tegen Oksana Kalashnikova (WTA D-63) en Makoto Ninomiya (WTA D-23). Ysaline Bonaventure (WTA D-123) en Bibiana Schoofs (WTA D-88) staan voor een lastige opgave tegen zevende reekshoofden Hao-Ching Chan (WTA D-12) en Zhaoxuan Yang (WTA D-22).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS