Over exact zevenendertig dagen gaat met de US Open het laatste grandslamtoernooi van het jaar van start. Zes speelsters moeten echter nu al forfait geven voor Flushing Meadows

De belangrijkste afwezige is uiteraard Serena Williams (WTA-15). De Amerikaanse is in verwachting van haar eerste kindje en zal pas ten vroegste in 2018 haar comeback maken. Geen zesde eindwinst dus voorlopig voor de 35-jarige voormalige nummer één van de wereld.

Naast Serena Williams moeten ook vijf andere speelsters noodgedwongen passen voor de US Open. De Duitse Laura Siegemund (WTA-36) is lange tijd buiten strijd door een zware knieblessure en hoopt in 2018 terug te keren. De Kazachse Yaroslava Shvedova (WTA-83) kampt dan weer met een enkelblessure. Ook de Amerikaanse Bethanie Mattek-Sands (WTA-90) zal er niet bij zijn in New York nadat ze op Wimbledon een vreselijke blessure opliep aan de knie. Tot slot moeten ook de Slowaakse Kristina Kucova (WTA-95), enkelblessure, en de Luxemburgse Mandy Minella (WTA-104), intussen vijf maanden zwanger, verstek geven.

Deel:

Over de redacteur

Hoofdredacteur

Volg Steven op Twitter of stuur een mail naar Steven.Gijbels@tennisplaza.be