Home » Geen categorie » Dhoe tiende Belg op de hoofdtabel in Aarlen

Dhoe tiende Belg op de hoofdtabel in Aarlen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op de Rising Stars Tennis Tour in Aarlen (België, $ 25 000) heeft Benjamin Dhoe (ATP-1321) zich geplaatst voor de hoofdtabel. Zo krijgen we tien Belgen aan de start. Dinsdag beginnen de eerste rondes.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Dinsdag gaat het futurestoernooi van Aarlen, dat kadert in de Rising Stars Tennis Tour van BNP Paribas Fortis, pas écht helemaal van start. Het Belgisch duel in de laatste kwalificatieronde betekende dat er minstens één Belg op de hoofdtabel zou bijkomen. Dhoe moest het opnemen tegen de twee jaar jongere Maxime Vandendooren (NG). Het was Dhoe die kon winnen met 7-5 en 6-2.

Een tweede kanshebber voor een plaats in het hoofdtoernooi was Louis van Herck (NG). De 17-jarige Belg nam het op tegen Constant de La Bassetiere (ATP-1340). Van Herck was echter niet opgewassen tegen de Fransman en verloor met 0-6 en 2-6.

Veel Belgen aan de start op dinsdag

Dhoe mag al meteen aan de bak in de eerste ronde tegen de killer van van Herck. Het wordt de eerste keer dat hij het tegen de La Bassetiere moet opnemen. Wild cards Louis Herman (NG) en Victor Poncelet (ATP-1646) vechten een Belgisch duel uit in de eerste ronde.

Yannick Vandenbulcke (ATP-476) staat voor een moeilijke opdracht tegen het derde reekshoofd Mats Moraing (ATP-324). De 23-jarige Jonas Merckx (ATP-531) treft een haalbare kaart tegen de Qatarese wildcardspeler Mubarak Shannan Zayid (ATP-1244).

Jonas Merckx - © Philippe Buissin / IMAGELLAN
Jonas Merckx – © Philippe Buissin / IMAGELLAN

Julien Dubail (ATP-628) en Thomas Brees (NG), die met een wild card mag meedoen, nemen het beide op tegen een kwalificatiespeler. Ze treffen respectievelijk Florian Lakat (ATP-1195) en Alex Knaff (ATP-1648). Tot slot komt  Jolan Cailleau (ATP-947) nog aan de bak tegen het tweede reekshoofd Alex Michon (ATP-307).

koen

koen

MEER NIEUWS