Home » Nieuws » Di Girolami wint Belgisch duel, ook Vanlangendonck stoot door in Monastir

Di Girolami wint Belgisch duel, ook Vanlangendonck stoot door in Monastir

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Tilwith Di Girolami (NG) staat in de tweede ronde van het ITF-toernooi van Monastir (Tunesië, W15) na winst tegen Amelie van Impe (NG). ook Eliessa Vanlangendonck (WTA-788) plaatste zich voor de tweede ronde.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Eén week na hun debuut op het profcircuit stonden Di Girolami en Van Impe tegenover elkaar in Tunesië. De 17-jarige Di Girolami was met 6-4 en 6-2 te sterk voor haar één jaar jongere landgenote. In de tweede ronde volgt een duel met het Tsjechische zevende reekshoofd Laetitia Pulchartova (WTA-888).

Zesde reekshoofd Vanlangendonck haalde het na ruim twee uur met 2-6, 6-3 en 7-5 van de Indische Vaidehi Chaudhari (WTA-1 154). De Spaanse Valeria Koussenkova (WTA-1 172) wordt haar volgende tegenstandster.

Dubbelspel

In het dubbelspel waren Di Girolami (NG) en Van Impe (NG) met 6-3 en 6-3 te sterk voor Vaidehi Chaudhari (NG) en Elena Gemovic (WTA D-1392). Ze ontmoeten tweede reekshoofden Darya Astakhova (WTA D-643) en Ines Ibbou (WTA D-933) in de kwartfinale.

Ook Vanlangendonck (WTA D-687) plaatste zich aan de zijde van de Amerikaanse Gabriella Price (WTA D-911) voor de kwartfinale na 6-1 en 6-0 winst tegen thuisspeelsters Chahd Berriri (NG) en Roua Limem (NG). In de kwartfinale volgt een duel met het Franse duo Jade Bornay (NG) en Diana Marynov (WTA D-1368).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS