Home » Geen categorie » Dimitrov en Kyrgios strijden om titel in Cincinnati

Dimitrov en Kyrgios strijden om titel in Cincinnati

Dimitrov en Kyrgios strijden om titel in Cincinnati

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De Australiër Nick Kyrgios (ATP-23) en de Bulgaar Grigor Dimitrov (ATP-11) zijn de finalisten op het Masters 1000-toernooi van Cincinnati (Verenigde Staten, $ 4 973 120). Ze gingen allebei in twee tiebreaks voorbij hun tegenstander.

Dimitrov bereikte als eerste speler de finale in Cincinnati. Hij haalde het in twee tiebreaks van de Amerikaanse thuisspeler John Isner (ATP-19). In een spannende strijd van 2 uur en 3 minuten vuurde de nummer 11 van de wereld 10 aces af. Op weg naar de finale verloor Dimitrov geen enkele set. Hij staat voor de eerste keer in de finale van een Masters 1000-toernooi.

De Bulgaar was achteraf heel tevreden met zijn finaleplaats: “Het is een goede stap. Het is altijd een geweldig gevoel om te mogen strijden in een finale. Ik wil nu verder mijn vertrouwen en spel verbeteren. Ik speelde goed tennis en voel me goed. Hopelijk kan ik in de finale opnieuw op een hoog niveau spelen!”

In de finale wacht voor Dimitrov een duel met man-in-vorm Kyrgios. De Australiër stuntte in de kwartfinale tegen Rafael Nadal (ATP-2) en knokte zich in de halve finale voorbij de 35-jarige Spanjaard David Ferrer (ATP-31). Hij won ook in twee tiebreaks.

Kyrgios reageerde als volgt na zijn zege: “Het was een zwaar duel voor mij. Ferrer sloeg de ballen heel precies en was een nachtmerrie om tegen te spelen. Ik speelde niet mijn beste tennis. Enkel in de tiebreaks was mijn opslag goed”

Dimitrov en Kyrgios zullen voor de tweede keer in hun carrière tegen elkaar spelen. Dimitrov won het eerste duel in 2015, op Indian Wells.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws