Home » ATP » Dimitrov ging door een hel door COVID-19: “Ik was alleen, had geen reuk, geen smaak…”

Dimitrov ging door een hel door COVID-19: “Ik was alleen, had geen reuk, geen smaak…”

Dimitrov ging door een hel door COVID-19: “Ik was alleen, had geen reuk, geen smaak…”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Grigor Dimitrov vertelt in een interview met Tennis Majors dat COVID-19 geen lachertje was en hij een maand lang serieus heeft afgezien van het coronavirus.

Op 21 juni stuurde de Bulgaar het nieuws de wereld in dat hij positief had getest op COVID-19. Intussen werd hij genezen verklaard en afgelopen weekend was hij actief op de Ultimate Tennis Showdown op de Mouratoglou Tennis Academy in het Franse Nice. Hij verloor zowel van Richard Gasquet (0-4) en Feliciano Lopez (2-3).

“Ik ben niet klaar om te presteren op het hoogste niveau”, aldus Dimitrov. “Het bewegen gaat beter en de rest gaat ook de goede richting uit, maar mijn herstel verloopt moeizaam. Het virus heeft er stevig op ingehakt bij mij.”

Alle symptomen

Dimitrov had naar eigen zeggen zowat alle mogelijke symptomen van COVID-19. “Ik zat ongeveer een maand thuis en kon moeilijk ademhalen, was moe, kon niet ruiken, had geen smaak… Het was echt niet leuk.”

“Ik ben dankbaar dat ik terug kan tennissen en ik wil vooruitgang blijven boeken. Soms gaat dat makkelijker dan anders.”

Dimitrov heeft geleerd dat je vooral mentaal sterk in je schoenen moet staan om COVID-19 te overwinnen. “Of je nu atleet bent of niet, de boodschap die ik wil meegeven, is dat je de kracht van het mentale niet mag onderschatten. Het zijn vreemde tijden en het virus is er, dus werk niet alleen aan je fysiek, maar ook aan je mentale weerbaarheid.”

US Open

Komt de US Open dan niet te vroeg voor Dimitrov? “Ik heb nog niet beslist of ik zal deelnemen, want ik weet niet of ik voldoende zal hersteld zijn om opnieuw te vliegen en mijn lichaam opnieuw aan een strict regime te onderwerpen.”

“Heel wat spelers twijfelen momenteel. Iedereen moet met zijn of haar team bekijken wat de mogelijkheden zijn. Vergeet ook niet dat die quarantainemaatregelen een groot probleem gaan zijn voor iedereen. Momenteel zijn er te veel vragen zonder antwoorden en dat geldt voor iedereen. Als er meer informatie komt, zal iedereen wellicht een keuze kunnen maken die het beste is voor hem of haar.”

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws