Home » Geen categorie » Distelmans duidelijk op dreef in Antalya

Distelmans duidelijk op dreef in Antalya

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Steffi Distelmans (WTA-806) vloert de ene tegenstander na de andere op het ITF-toernooi van Antalya ($ 10 000, Turkije). Ze stoot door naar de kwartfinale in het enkelspel en bereikt de halve finale in het dubbel.

Steffi Distelmans toont zich ambitieus én terecht. In de eerste ronde op het Turkse gravel, stond ze oog in oog met landgenote Marie Van Aelst (NR). Distelmans speelde sterk en gunde haar tegenstandster slechts vijf spelletjes. In de tweede ronde moest Distelmans het opnemen tegen de Sloveense Nastja Kolar (WTA-335), het derde reekshoofd. Tot een echte wedstrijd kwam het echter niet. Na drie games in het voordeel van Distelmans gaf Kolar er de brui aan. Niet echt een glansrijke overwinning, maar onze landgenote plaatst zich zo wel voor de kwartfinale.

In het dubbelspel strijdt Distelmans aan de zijde van Daiana Negreanu (WTA-D 552) uit Roemenië. In de eerste ronde kenden ze geen genade met hun Duits-Japanse opponentes. In de kwartfinale stonden ze tegenover twee wildcard-speelsters. Karina Kalkenova (NR) en Ekaterina Ovcharenko (NR) gaven zich niet zomaar gewonnen. In de eerste set houden ze zelfs gelijke tred met de Belgisch-Roemeense tweede reekshoofden. Met 7-5 gaat de set uiteindelijk naar Distelmans en Negreanu. De 6-2 in de tweede set bezorgt onze landgenote een ticket naar de halve finale.

 

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

MEER NIEUWS