Home » Geen categorie » Distelmans en Bovy oogsten succes in Antalya

Distelmans en Bovy oogsten succes in Antalya

Distelmans en Bovy oogsten succes in Antalya

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Steffi Distelmans (WTA-805) heeft de tweede ronde van het ITF-toernooi van Antalya ($10 000, Turkije) bereikt. Ook Margaux Bovy (NR) mag een ronde verder, zij won met haar Zwitserse partner hun partij in het dubbelspel.

Distelmans is bezig aan een sterk seizoen. Ze speelde reeds twee finales in het dubbel, in januari verloor ze nog in Turkije. Vorige week nam ze revanche en won met de Roemeense Daiana Negreanu (WTA-D 529) de titel in datzelfde Antalya. Hoewel het dubbelspel haar beter lijk te liggen, staat Distelmans ook in het enkel haar mannetje. Ze stond in de eerste ronde tegenover Arina Folts (WTA-809) uit Oezbekistan. Distelmans laat zich niet uit haar lood slaan en wint eenvoudig met 6-3 en 7-5. Haar tegenstander in de tweede ronde is nog niet bekend.

In het dubbelspel speelt Margaux Bovy de pannen van het dak. Aan de zijde van de Zwitserse Corina Mader (NR) maakte ze niet al te veel woorden vuil aan haar eerste ronde. Josephine Boualem (WTA-D 753) en Natasha Piludu (WTA-D 1217) konden de Belgisch-Zwitserse tandem slechts vijf spelletjes afsnoepen. Met 6-3 en 6-2 plaatsen Bovy en Mader zich vlot voor de tweede ronde. Daarin nemen ze het op tegen Arina Folts, die net door Steffi Distelmans uit het enkeltoernooi gekegeld werd, en Eleni Daniilidou (WTA-D 772). Deze Griekse verbaasde ooit, in 2015 meerbepaald, vriend en vijand door Justine Henin in de eerste ronde uit Wimbledon te wippen.

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws