Home » Geen categorie » Dit doet Nadal als enige van de top 100

Dit doet Nadal als enige van de top 100

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Data-analisten vind je overal, ook in het tennis. Er werd een interessante en niet onbelangrijke statistiek naar boven gehaald. Wat blijkt? Niemand in de top 100 doet beter dan Rafael Nadal (ATP-1). 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Negenennegentig spelers in de top 100 hebben een verliezend saldo wanneer ze 15-40 achterstaan op hun eigen opslag. Slechts één iemand wint meer dan 50% van zijn opslagspelletjes wanneer hij op deze achterstand staat: Nadal.

John Isner - © Christopher Levy (www.flickr.com)
John Isner – © Christopher Levy (www.flickr.com)

Dit blijkt uit een analyse die werd gepubliceerd door de ATP voor het tennisseizoen van 2017. Dit is op zich opmerkelijk aangezien Nadal niet meteen bekend staat als een snoeiharde serveerder à la John Isner (ATP-13). De Spanjaard staat dit jaar slechts op de 33e plaats wat het aantal aces per wedstrijd betreft.

Net geslaagd

Wanneer hij geconfronteerd wordt met deze stand, wint Nadal 50,7% van de spelletjes. Net geslaagd dus. Op nummer twee staat Grigor Dimitrov (ATP-8) die 47,9% van de spelletjes wint. Zowel Nadal als Dimitrov stonden in 2017 zo een 73 keer in deze positie. Dominic Thiem (ATP-6) stond in maar liefst 110 spelletjes op die score. Hij slaagde erin om 42,7% van deze games toch nog binnen te halen en staat zo op de vierde positie.

Dominic Thiem - © Christopher Levy (www.flickr.com)
Dominic Thiem – © Christopher Levy (www.flickr.com)

koen

koen

MEER NIEUWS